Het Productie°Concept: betrouwbaar binnenklimaat voor iedere industrie

Een binnenklimaat dat bijdraagt aan een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers en tegelijkertijd aan de kwaliteit van uw product.

De omgevingstemperatuur en kwaliteit van de lucht heeft invloed op uw productieproces. In de ene branche omdat een schommeling in temperatuur de kwaliteit van het product benadeelt. In de andere branche omdat schadelijke stoffen die vrijkomen een gezondheidsrisico zijn voor medewerkers. Tegelijkertijd worden gebouwen steeds beter geïsoleerd, waardoor de warmte die grote machines uitstoten nog meer wordt vastgehouden. Ventilatie wordt hierdoor steeds minder natuurlijk. Daarbij komt dat er steeds strengere duurzaamheidseisen worden gesteld. Kortom, het binnenklimaat in de industrie wordt steeds complexer terwijl het van essentieel belang is.

Het Productie°Concept waarborgt kwaliteit, welzijn en duurzaamheid

Eén van de grootste uitdagingen voor fabrikanten en producenten is het creëren van een goed en gezond klimaat op de werk- en productievloer. Het Productie°Concept is het betrouwbare en intelligente systeem dat uw proces waarborgt. Sensoren meten continu of uw binnenklimaat voldoet, dit kan bijvoorbeeld op basis van CO2, luchtvochtigheid, geur en luchtvervuiling. Het systeem wordt volledig aangepast op uw wensen, waarbij energiezuinigheid en betaalbaarheid altijd het uitgangspunt zijn.

Compleet klimaatsysteem met 24/7 monitoring en bijsturing

Eén klimaatsysteem dat volautomatisch het binnenklimaat in uw ruimte regelt door middel van sensoren. Verwarmen, ventileren, koelen en filteren gebeurt met één systeem. Zonder bekende verschijnselen als tocht en onderdruk. Het concept wordt standaard gekoppeld aan onze meldkamer, waardoor 24/7 monitoring mogelijk is. Dit resulteert in een absolute waarborging van de prestatie, het comfort en de energiezuinigheid van het concept. Signaleren wij afwijkingen, dan grijpen wij zo mogelijk van afstand in, zonder uw personeel en productieproces hierbij te storen.

Intelligente ventilatie door middel van sensoren

De klimaatinstallatie wordt op uw situatie afgestemd, want elke vorm van industrie vereist een ander binnenklimaat. Zo speelt de relatieve luchtvochtigheid een belangrijke rol in het drukproces in drukkerijen, dient de luchtvervuiling (door bijv. stof, rook en aerosolen) in de maakindustrie continu bewaakt te worden en bij het produceren van bepaalde producten is de beheersing van geur (zowel binnen als buiten) uiterst belangrijk. Ons concept is zeer flexibel en meet op basis van uw behoefte, zoals hygro-, MAC waarde en Oue. Zodat er altijd volautomatisch op het juiste moment geventileerd wordt.

Betrouwbare temperatuurbeheersing

Naast het belang van luchtkwaliteit is ook de juiste temperatuur van belang in uw productieproces, opslag en uw medewerkers. Constante temperatuur is in bepaalde industrieën cruciaal voor de kwaliteit van het product. En in alle industrieën genereren machines warmte waardoor er een onaangenaam werkklimaat kan ontstaan. Dit kan tot ongemak, verzuim en uitval van medewerkers leiden. Het Productie°Concept bewaakt op basis van de ingestelde gewenste temperatuur de koude en warmte met luchtverwarming gecombineerd met energiezuinige ventilatie. Dit hoog-inductiesysteem heeft een mengend karakter. Dat wil zeggen dat de temperatuur in de ruimte overal op hetzelfde niveau wordt gehouden. Waardoor een constante temperatuur wordt bewaakt.

Flexibel in inzet per wens en ruimte

Verschillende soorten bedrijven hebben verschillende behoeften, door de modulaire opbouw van het Productie°Concept wordt uw installatie op maat opgebouwd. Geen onnodig duur maatwerk, maar standaard bouwblokken die samen een unieke installatie vormen. Om een perfecte werking van het klimaatsysteem te kunnen garanderen wordt altijd eerst een klimaatonderzoek verricht. Dit kan op locatie, maar ook via simulatie (bij nieuwbouw). Op deze manier is het systeem altijd klantspecifiek uit te breiden en/of aan te passen aan (variërende) wensen.

Korte montagetijd, gebruiksvriendelijk en compact

Door de modulaire en prefab opbouw is de montagetijd kort en ondervindt u minimale hinder op de productievloer. Eenmaal in gebruik kan u het systeem makkelijk zelf instellen en beheren met een paneel aan de wand (decentraal) of de web-based omgeving (centraal). De web-based omgeving kunt u raadplegen met een pc of laptop maar ook via mobile devices zoals een tablet. Tot slot is het systeem compact en kan het makkelijk op het dak worden geplaatst. Hierdoor houdt u op het dak ruimte over voor zonnepanelen en binnen kostbare productieruimte over. Bovendien kan onderhoud (veelal) uitgevoerd worden zonder verstoring van de productievloer.

Energiebesparing middels slimme technieken

Het Productie°Concept is in verhouding met andere klimaatconcepten voor de industrie bescheiden in investering en de onderhoudskosten zijn laag. Ons systeem is betrouwbaar en energiezuinig dankzij de ventilatieregeling op basis van sensoren. Zo verbruikt u nooit meer dan nodig en bespaart u op de energiekosten. Daarnaast kan energie worden bespaard door bijvoorbeeld de warmte die in hal één vrijkomt van machines te verplaatsen naar hal twee waar geen natuurlijke verwarming plaatsvindt. Op deze manier is er minder verwarmingscapaciteit nodig. Ook koeling wordt energiezuinig gerealiseerd door gebruik te maken van buitenlucht en nachtkoeling. Al deze efficiënte technieken zorgen ervoor dat uw maandelijkse energielasten aanzienlijk worden verminderd.

Toekomstgericht met duurzame mogelijkheden

Het Productie°Concept is toekomstbestendig met innovatieve technologie en duurzame mogelijkheden. Zo kan u voldoen aan de steeds strenger wordende duurzaamheidseisen die gesteld worden. Het systeem is zeer energiezuinig door sensoren en dynamische warmteterugwinning. Daarnaast is het concept gasloos en met een warmtepomp in te zetten. U heeft dus niet alleen een klimaatsysteem dat nu een goed binnenklimaat biedt, maar u investeert ook in een duurzame toekomst.

Toepasbaar in elk gebouw

Samen met u kijken we hoe uw binnenklimaat geoptimaliseerd kan worden. Het Productie°Concept is toepasbaar in bestaande bouw en nieuwbouw. Bijvoorbeeld is het aan te sluiten op een huidige CV installatie maar ook in combinatie met warmtepomptechniek.

Waarom kiest u voor het Productie°Concept?

Voldoet aan hoge eisen door slimme sensoren

Constante temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, ventilatie en filtering worden continu bewaakt.

Bespaar flink op uw energie- en exploitatiekosten

Dankzij uitgekiende techniek en duurzame kwaliteit.

Afgestemd op uw behoefte zonder duur maatwerk

Uitermate geschikt voor uiteenlopende industriële bedrijven door de modulaire opbouw.

Productieproces wordt voorspelbaar

Intelligente technieken, constante temperatuur- en luchtbewaking en efficiënt onderhoud bewaken uw productieproces.

Optimale klimaatbeheersing voor product en medewerker

Met minimale hinder op de productievloer van de opbouw tot het onderhoud.

Jarenlange ervaring en specialist

Klimaatgroep Holland is partner van de industrie voor een gezond, comfortabel en betaalbaar binnenklimaat.

Onze industrie projecten

De industrie staat voor een grote opgaaf: Pragmatisch verduurzamen

 Sylvaphane Group

 Tolbert

 Productie°Concept

Op de grens van het technisch mogelijke

Zeton

Enschede

Productie°Concept

Uitgekiend binnenklimaat maakt uiterst nauwkeurige productie mogelijk

Industrial parts te Booy B.V.

's Heerenberg

Productie°Concept

Uw productieproces in het juiste klimaat plaats laten vinden
met innovatieve en betrouwbare klimaatbeheersing.
Offerte aanvragen