Een gezonde en aangename school met energiezuinig binnenklimaat

Het Scholen°Concept is innovatieve klimaatbeheersing voor verwarmen, koelen en ventileren met één systeem. Het concept bestaat uit decentrale Comfort°Plus units die speciaal ontwikkeld zijn voor het optimaal klimatiseren van onderwijsgebouwen. Per lokaal wordt er een Comfort°Plus ingebouwd, het systeem is compact en heeft weinig inbouwruimte nodig. Het systeem werkt geheel automatisch, is zeer energiezuinig en de stilste op de markt.

 

Offerte aanvragen Gratis informatiepakket

Scholen°Concept: alles-in-één decentrale klimaatbeheersing voor jouw project

Volautomatisch verwarmen, ventileren en koelen met 100% gescheiden luchtstromen

Met het ScholenConcept wordt volautomatisch op overdruk geklimatiseerd, waardoor het binnenklimaat altijd optimaal is. Met sensoren worden de temperatuur, luchtkwaliteit en verlichting gemeten. Er wordt efficiënt verwarmd bij een aanvoertemperatuur die lager is dan 35°C. Ten op zichte van andere verwarmingssystemen wordt er dus aanzienlijk energie bespaard.

De ventilatie is geheel traploos en werkt op basis van continue CO2-meting. Is er te weinig frisse lucht in het lokaal, dan zorgt het systeem automatisch voor verversing van de lucht met 100% gescheiden luchtstromen. Zo is de luchtkwaliteit geborgd.

Daarnaast beschikt het Scholen°Concept over een unieke anti-stratificatie regeling, dat er voor zorgt de temperatuur in het gehele lokaal gelijkmatig verdeeld is. Tocht, koude luchtstromen en warme luchtstromen worden dus voorkomen. Verlichting en zonwering worden optioneel ook gekoppeld aan het systeem en worden ingeschakeld op basis van energievraag en aanwezigheid. Dit is zowel praktisch als energiezuinig.

Per lokaal is alles tijdelijk handmatig aan te passen met het wandpaneel of de web-based omgeving, zodat volledig aan de wens wordt voldaan.

Continue CO2-meting en compleet beheer met o.a. verlichting en zonwering

De luchtkwaliteit wordt geborgd met continue CO2-meting per afzonderlijke ruimte in het schoolgebouw. Immers, de ventilatiebehoefte in een lokaal met dertig leerlingen aan de zonzijde is anders dan in een gymlokaal op de noordkant. Elk lokaal krijgt een unit die volautomatisch het klimaat regelt volgens de ingevoerde instellingen. De units hebben weinig inbouwruimte nodig en er is geen apparatuur in het zicht of het op dak.

Het Scholen°Concept is een compleet systeem om alle facetten van het binnenklimaat te beheren: onder meer verlichting, zonwering, afzuigventilatie, warmtepompen en cv-ketels. Alle lokalen en ook nevenruimtes zoals een aula en directiekamer worden aangesloten op het systeem. Het instellen van de modules geschiedt via een eenvoudige configuratie. Deze besturingslijn houdt de verschillende technieken overzichtelijk.

Toekomstbestendig: energiezuinig, intellligente wtw en nachtkoeling

Het Scholen°Concept past goed in een nul-op-de-meter concept, het is gasloos en met een warmtepomp in te zetten.

Ons systeem is betrouwbaar en energiezuinig dankzij het klimatiseren op basis van sensoren. Zo wordt er nooit meer dan nodig verbruikt. ’s Nachts wordt er gekoeld met nachtkoeling en warmte die in de ene ruimte overbodig is, wordt gebruikt voor de verwarming van een ruimte die daar behoefte aan heeft

Het Scholen°Concept is voorzien van intelligente warmteterugwinning (I-WTW), dit is een unieke en innovatieve techniek die het laagst mogelijke energieverbruik realiseert.

Frisse scholen klasse B met lage maandlasten en 24/7 monitoring

Het Scholen°Concept voldoet ruim aan Frisse Scholen Klasse B. Realiseer voor uw opdrachtgever een gezonde leer- en werkomgeving met extra energiebesparing ten opzichte van andere systemen. Lage exploitatiekosten zijn voor scholen erg interessant, want er blijft meer geld over voor onderwijs!

Het systeem wordt gekoppeld aan onze meldkamer, hierdoor monitoren wij 24/7 het systeem. Dit resulteert in een absolute waarborging van de prestatie, het comfort en de energiezuinigheid.

Eenvoudige montage door modulaire opbouw en stekkerverbindingen

Het Scholen°Concept bestaat uit standaard onderdelen die eenvoudig door middel van stekkerverbindingen te monteren en uit te breiden zijn naar verschillende lokalen en ruimtes.

Het plug-and-play systeem voorkomt fouten. De montage is makkelijk, er hoeven namelijk geen draden aangesneden te worden en met de schroeverdraaier gemonteerd te worden. Door middel van stekkers kan het zo in ellkaar geklikt worden. Dit voorkomt fouten én bespaart (arbeids-) kosten. Door de korte montagetijd kan u écht geld verdienen.

Installatiebedrijven zijn enthousiast over de eenvoudige montage en waarderen het snel en feilloos kunnen stekkeren.

Stilste systeem op de markt met slechts 30,5 dB(A)

Dit Scholen°Concept kenmerkt zich door een zeer lage geluidsproductie. Het systeem is nauwelijks hoorbaar met een geluidsniveau van slechts 32 decibel.

Klimaatgroep Holland heeft veel onderzoek gedaan naar hoe het systeem zo geluidloos mogelijk kon worden gemaakt. Het resulteerde in een klimaatbeheersing waarvan het geluidsniveau
stukken lager is dan de wettelijke regels. Voor scholen ideaal want kinderen worden afgeleidt door zoemend geluid, dat wordt in het Scholen°Concept dus voorkomen.

Speciaal ontwikkelde fijnstoffilters

De speciaal voor het Scholen°Concept ontwikkelde filters filteren de meest schadelijke deeltjes voor de gezondheid, zoals fijnstof, uit de lucht voordat de lucht het klaslokaal binnenkomt.

Onze filters behoren tot de hoogste classificatie van de internationale filternorm ISO 16890, zijn Eurovent gecertificeerd en vallen binnen de ISO ePM1 klasse.

Makkelijk inpasbaar in renovatie en nieuwbouw

Zowel in verbouw als nieuwbouw is het Scholen°Concept goed toe te passen. Het concept is aan te sluiten op huidige CV of op een warmtepomp. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de plaatsing van het systeem, ventilatiebuizen en roosters. Zo is het systeem compact, de techniek en toebehoren zijn uit het zicht en de kleur en vorm van de roosters zijn naar wens aan te passen. Het systeem wordt niet op het dak geplaatst, dit is esthetisch mooi én handig omdat er ruimte overblijft voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Onze technisch adviseurs helpen u graag met het berekenen van de mogelijkheden in uw project. Uiteraard kan dit ook vanaf een tekening bij nieuwbouw. We denken graag met u mee hoe het concept het beste in uw project past.

 

Waarom kiest u voor het Scholen°Concept?

Betrouwbaar en bewezen totaalconcept dat klaar is voor moeiteloze toepassing in uw project

De plug-and-play werkwijze voorkomt fouten en er is geen inregelproblematiek

In meer dan 7.000 lokalen succesvol toegepast

De marge en korte montagetijd zorgen er voor dat u écht geld kan verdienen

Weinig inbouwruimte nodig en geen apparatuur op het dak of in het zicht in het lokaal

Installateurs geven aan weinig tot geen klachten te ontvangen na oplevering

In meer dan 7.000 lokalen succesvol toegepast

Jarenlange samenwerking tussen installateur en klimaatspecialist

Harwig Installatietechniek

Emmen

Diverse

Razendsnel naar Frisse Scholen klasse B met koeling voor OBS de Zandplaat

OBS de Zandplaat

't Zand

Scholen°Concept

Ingenieus klimaatsysteem IKC Triade maakt optimaal gebruik van restwarmte

IKC Triade

Aalsmeer

Scholen°Concept

Meer informatie
Ga voor een comfortabele en gezonde leeromgeving
met het Scholen°Concept
Offerte aanvragen