Het Kantoren°Concept: een gezonde en aangename werkomgeving voor uw medewerkers.

Energiezuinige klimaatbeheersing waardoor het altijd prettig werken is.

Isolatie, glasgevels, verlichting en apparatuur: het wordt steeds warmer op kantoor. Hierdoor is goede binnen klimatisering een must in kantoren. Toch zijn erg veel gehoorde klachten van medewerkers door een niet toereikend systeem: te koud, te warm, muffe en droge lucht, tocht, droge ogen, hoofdpijn, suffigheid en hinderlijk geluid. Daarnaast is het systeem vaak niet per ruimte in te stellen. Dit alles leidt tot verminderde productiviteit, verzuim en zelfs uitval. Het binnenklimaat in de werkomgeving staat om deze redenen dan ook vaak op de agenda van bedrijven.

De innovatieve en betrouwbare totaaloplossing voor iedere kantoorsituatie

Goede verwarming, koeling en ventilatie: het is de basis voor productiviteit van uw medewerkers. Het Kantoren°Concept zorgt voor een aangename werkomgeving in alle seizoenen. En of de kantoorruimte op de zuid- of noordkant zit, het systeem zorgt volautomatisch voor een prettig klimaat met voldoende frisse lucht. Het Kantoren°Concept is een energiezuinige en betaalbare alles-in-één oplossing die optioneel zowel binnenklimaat als verlichting en zonwering regelt.

Eén slim klimaatsysteem voor verwarmen, ventileren en koelen

Een alles-in-één klimaatoplossing die het binnenklimaat in uw kantoorruimtes regelt door middel van sensoren. De sensoren meten continu of uw binnenklimaat voldoet op basis van CO2 en temperatuur. Zodat er altijd volautomatisch op het juiste moment verwarmd, geventileerd of gekoeld wordt. Ook regelt het systeem de zonwering en verlichting automatisch, wel zo handig en zo bespaart u ook nog eens energiekosten. Per kantoorruimte is alles tijdelijk aan te passen met het paneel aan de muur of de web-based omgeving, zodat volledig aan de wens van medewerkers wordt voldaan.

Luchtkwaliteit geborgd met CO2-meter

Of een ruimte fris (en dus niet muf) aanvoelt, hangt af van de hoeveelheid CO2 in de lucht. Maar wat ‘goede’ ventilatie is, verschilt per kantoorruimte. Immers, in een kantoortuin met twintig medewerkers aan de zonzijde is de behoefte aan ventilatie en verwarming anders dan in een kantoor met twee medewerkers aan de schaduwzijde. Ook zal in de kantine weer een andere ventilatie- en verwarmingsbehoefte zijn dan in de kantoorruimtes. Daarom werkt het Kantoren°Concept met continue CO2-meting per afzonderlijke ruimte in het gehele kantoorpand. Elke ruimte krijgt een unit met bedienpaneel die geautomatiseerd het klimaat regelt volgens de ingevoerde instellingen. Zo is de luchtkwaliteit in ieder vertrek geborgd.

Eenvoudig in gebruik en koppeling met het gebouwbeheersysteem

Het systeem werkt geheel automatisch, maar soms zijn er speciale (tijdelijke) wensen van de medewerkers. Via een bedienpaneel aan de wand kan een medewerker waardes aflezen en eventueel (tijdelijk) aanpassen op een simpele manier. Praktische informatie en duidelijke iconen zorgen voor eenvoudig gebruik.

De beheerder of facilitair medewerker bedient het systeem via een web-based applicatie op pc of tablet. In deze omgeving kan hij of zij onder andere centrale en decentrale aanpassingen doen, het energieverbruik uitlezen en de onderhoudstatus bekijken. Bovendien kan het concept worden gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem (GBS), voor een eenvoudig beheer van al uw installaties.

24/7 monitoring en bijsturing

Het klimaatsysteem wordt standaard gekoppeld aan onze meldkamer, waardoor 24/7 monitoring mogelijk is. Dit resulteert in een absolute waarborging van de prestatie, het comfort en de energiezuinigheid van het concept. Signaleren wij afwijkingen, dan grijpen wij zo mogelijk van afstand in, zonder verstoring van de werkvloer.

Energiezuinige koeling voor uw kantoor

Moderne kantoorpanden vragen steeds vaker om koeling in plaats van verwarming. Glazen gevels, verlichting, apparatuur en mensen zorgen voor extra warmte en door verbeterde isolatie wordt deze warmte ook meer vastgehouden. Hierdoor is koeling geen luxe meer, maar eerder noodzaak. Het Kantoren°Concept is ontworpen vanuit deze veranderende vraag. Het concept maakt gebruik van warmte- en koudeterugwinning en wordt standaard geleverd met (gratis) nachtkoeling. Op deze manier worden uw kantoorruimtes energiezuinig verkoeld of actief gekoeld.

Hoog comfort en apparatuur uit het zicht

Uw medewerker willen zo comfortable mogelijk werken. Er moet bijvoorbeeld een aangenaam werkklimaat zijn, wanneer men rustig achter een bureau werkt. Het Kantoren°Concept voorziet hier volledig in. Er is geen sprake van tocht door het klimatiseren op overdruk. En de unit is fluisterstil, waardoor er geen hinderlijke geluiden zijn. Uniek aan het Kantoren°Concept is dat de inbouw slechts beperkte ruimte nodig heeft en dat grote schachten en onhandige kanalen niet nodig zijn. Daardoor kan het systeem bijna altijd boven het plafond worden geplaatst en is de apparatuur mooi uit het zicht.

Betaalbaar door lage implementatie- en maandelijkse kosten

Het Kantoren°Concept is in verhouding met andere klimaatconcepten voor de kantoren bescheiden in investering en de onderhoudskosten zijn laag. Doordat het systeem compact is, zijn er vaak weinig bouwkundige aanpassingen nodig. Daarbij is het systeem prefab en modulair, waardoor de bouwtijd kort is. Dankzij de lage bouwkundige kosten en de zeer korte bouwtijd is het systeem eenvoudig en betaalbaar in te passen in een nieuw- of verbouwproject.

Door gebruik van slimme technieken is het concept uiterst energiezuinig. Het systeem werkt op basis van behoefte, waardoor er nooit onnodig wordt geventileerd, verwarmd of gekoeld. Hierdoor worden uw maandelijkse energielasten aanzienlijk verminderd. Daarnaast maakt het Kantoren°Concept gebruik van nachtkoeling, een (kosten) efficiënte manier om iedere dag fris te beginnen!

Hoger energielabel door gasloos, energiebesparing en innovatieve technieken

Het Kantoren°Concept is toekomstbestendig met innovatieve technologieën en duurzame mogelijkheden. Zo kan u voldoen aan de steeds strenger wordende duurzaamheidseisen die gesteld worden. Het concept onderscheidt zich in vele opzichten van de traditionele klimaatsystemen. Het maakt gebruik van een slimme vorm van energie-uitwisseling: warmte die in de ene ruimte overbodig is, wordt gebruikt voor de verwarming van een ruimte die daar behoefte aan heeft. Zo gebruikt u overtollige warmte van bijvoorbeeld een bovenverdieping of een ruimte op de zuidkant, om koelere ruimtes zoals de begane grond, entree of kantoren op de noordkant te verwarmen. Het systeem is daarbij zeer energiezuinig door sensoren en dynamische warmteterugwinning. Daarnaast is het concept gasloos en met een warmtepomp in te zetten.

Waarom kiest u voor het Kantoren°Concept?

Comfortabel werkklimaat in iedere kantoorruimte

Geautomatiseerd systeem dat eventueel handmatig in te stellen is per ruimte.

Bespaar flink op uw energiekosten

Dankzij uitgekiende techniek en duurzame kwaliteit.

Zeer lage geluidsproductie

Dit systeem kenmerkt zich doordat het nauwelijks hoorbaar is, zo worden uw medewerkers niet gestoord door hinderlijk geluid.

Draagt bij aan de verhoging van uw energielabel

Door frisse kantoren met voldoende ventilatie en koeling.

Vermindering van klachten en verlaging van ziekteverzuim

Het Kantoren°Concept helpt u uw energielabel A of C te realiseren.

Jarenlange ervaring met kantoorpanden

Klimaatgroep Holland heeft ruime aantoonbare ervaring voor een gezond, comfortabel en betaalbaar kantoorklimaat.

Onze kantoor projecten

Klimaatbeheersing met oog voor architectuur

 Royal Agrifirm Group

Apeldoorn

Kantoren°Concept

Kantoorgebouw Messchenveld maakt gebruik van passieve energie

Messchenveld

Assen

Kantoren°Concept

Prettige en constante temperatuur in kantoorgebouw Peelo

Aprisco B.V.

Assen

Kantoren°Concept

Realiseer hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim
Met ons aangename binnenklimaat
Offerte aanvragen