Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

Nieuws
Gepubliceerd op:
Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

Vanaf vandaag is de nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen aan te vragen. Deze subsidie is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Regeling bestaat uit twee delen

Deze nieuwe maatwerkregeling is gebaseerd op de eerdere SUVIS subsidie en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het Basis deel, deze werkt zoals de SUVIS en financiert 30% van de kosten. Daarop aanvullend is het deel Vangnet. Het Vangnet is er voor degenen die moeite heeft met cofinanciering en tot de meest urgente groep behoort. In het Vangnet deel wordt er 60% gefinancierd.

Vangnet

Wanneer men het vangnet deel wil aanvragen, is men tot twee voorwaarden verplicht. Er vindt een bezoek plaats van het hulpteam ventilatie, zij gaan na of de school inderdaad tot de groep urgente scholen behoord en geven de school handvaten. Daarnaast moet de CO2 concentratie voor twee weken worden gemeten. Op basis hiervan wordt er een urgentiescore berekend. Deze is nodig bij de aanvraag.

Geen maximum

De maatwerkregeling heeft geen maximumbedrag voor de projectkosten. Dit was bij de SUVIS wel het geval. Daarom wordt er nu een beroep gedaan om kosten beheersbaar te houden en te toetsen aan beschikbare richtlijnen.

Aanvragen vanaf 18 juli 2022

De maatwerkregeling ventilatie in scholen is nu aan te vragen. De aanvraag periode voor het Basis deel loopt tot en met 31 oktober 2022, met een plafond van €25 miljoen. Het Vangnet deel wordt in drie tijdsvakken verdeeld met ieder een plafond van €38 miljoen: nu t/m 30 september 2022, 1 oktober 2022 t/m 31 december 2022 en 1 januari 2023 t/m 31 maart 2023. Lees hier meer informatie over de regeling.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Klimaatbeheersing in het onderwijs Vraag offerte aan

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiële lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

“BENG zegt meer over de kwaliteit van onze gebouwen”
Nieuws

“BENG zegt meer over de kwaliteit van onze gebouwen”

André Kruithof van Nieman Raadgevende Ingenieurs: "Sinds 1995 hadden we de EPC, sindsdien is er natuurlijk veel veranderd."

Offerte aanvragen