Sporthallen moeten voldoen aan aanvullende normen ventilatie

Nieuws
COVID-19
Gepubliceerd op:
Sporthallen moeten voldoen aan aanvullende normen ventilatie

Sporthallen hebben aan strengere eisen te voldoen dan het bouwbesluit. Dit omdat sportende mensen meer aerosolen, miniscule druppels, uitblazen dan mensen in ruststand. Het OMT adviseert om te voldoen aan de aanvullende normen die het NOC-NSF stelt.

Bouwbesluit en aanvullende normale voor sportaccommodaties

Sportverenigingen moeten in ieder geval voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit. Dat geldt eigenlijk voor alle gebouwen, dat is niet anders voor sportverenigingen. Daarnaast heeft het NOC-NSF aanvullende normen voor overdekte sportaccommodaties, deze zijn strenger zijn dan het bouwbesluit.

Sporthal zonder ventilatie

Onlangs werden er zaalvoetbalwedstrijden in Antwerpen afgelast omdat de sporthal geen ventilatie heeft. Het risico op een mogelijke besmettingshaard werd door de stad daarom te groot geacht. Zo wordt er in het artikel gesteld: “In coronatijden is die ventilatie van cruciaal belang om een mogelijke besmettingshaard tegen te gaan.”

Normen NOC-NSF voor ventilatie in sporthallen

Sportaccommodaties moeten dus aan meer dan het bouwbesluit voldoen. Wat houdt dat in? Per sporter moet er minimaal 40 m3 verse lucht per uur worden geventileerd en per toeschouwer minimaal 20 m3 verse lucht per uur. Dit met een minimum van 7 m3 per m2 sportvloer per uur. Daarbij is het belangrijk dat als de sportzaal op te delen is, dat ieder deel afzonderlijk voldoet aan de norm.

Download de normen hier

Voldoet uw sporthal?

Wilt u weten of uw sporthal voldoet aan de eisen die gesteld worden vanuit het Bouwbesluit en de normen vanuit NOC-NSF? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen voor u een inventarisatie uitvoeren en eventueel een verbetervoorstel doen.

Vraag inventarisatie aan

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen