Ventileren kun je leren!

Nieuws
Gepubliceerd op:
Ventileren kun je leren!

Op veel scholen in Nederland voldoet de ventilatie niet aan de gestelde normen. De CO2 concentratie in lokalen is te hoog, soms zelfs vier keer hoger dan de maximale norm. Het gevolg is ongezonde binnenlucht en dat heeft invloed op de prestaties en het ziekteverzuim van leerlingen en leraren.

Het is helemaal niet zo moeilijk om de luchtkwaliteit flink te verbeteren in het klaslokaal. Zo dachten een aantal leden van branchevereniging Binnenklimaat Nederland. Op initiatief van Steven van den Bergh (BUVA) is er onder de leden samengewerkt om een poster te realiseren met tips & trics voor scholen om zelf mee aan de slag te gaan.

Kennis delen over ventilatie

We vinden het belangrijk om onze kennis te delen met scholen. Het verbeteren van het binnenklimaat wordt vaak gezien als een groot en kostbaar project. Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Met de handvaten van deze poster kan er direct en zonder kosten een verschil worden gemaakt.

Poster met tips & trics

De poster is te downloaden en zelf uit te printen op de website lerenventileren.nl. Ook kan via die website de poster worden aangevraagd, dan worden de posters per post verstuurd. Om iedereen erbij te betrekken en het luchtig te houden, raden we aan om de poster in de lerarenkamer, in klaslokalen en op centrale plekken in de school op te hangen.

Meer leren over ventileren

Op de poster staan eenvoudige acties waar je direct mee aan de slag kan gaan. Wil je meer informatie of handvaten, kijk dan op de website voor achtergrondinformatie, een gratis lespakket en het ventilatiespel. Heb je specifieke vragen of op zoek naar advies, neem dan contact op met ons.

 

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen