“In ons team werken we écht samen aan hele diverse projecten ”

Overig
Gepubliceerd op:
“In ons team werken we écht samen aan hele diverse projecten ”

Jaap, 37 jaar, woont samen met zijn vriendin in Paterswolde en is werkvoorbereider en tekenaar bij Klimaatgroep Holland. Al 15 jaar werkt hij er met plezier. “Het is een gezellige club mensen en mijn werk is heel divers,” vertelt Jaap. Het bedrijf, de producent, adviseur, installateur en onderhouder van klimaatinstallaties, staat bekend om innovatieve technologieën en gezellige werksfeer.

Wil jij Jaaps collega worden? Check dan alle vacatures.

Organiseren van projecten

Klimaatgroep Holland produceert installaties voor, adviseert over en verkoopt een aangenaam en gezond binnenklimaat. In het projectteam regelt Jaap samen met zijn collega’s dat de klimaatsystemen in gebouwen worden geplaatst. Van engineering en technisch tekenen tot bestellingen en voorraadbeheer. “Ventilatie en gezond binnenklimaat is niet voor niks steeds in het nieuws. Het is erg leuk om te werken aan iets dat gebouwen naar een hoger niveau tilt. Het ene moment puzzel ik op een tekening om alles zo goed mogelijk in te tekenen en het volgende moment laad ik een vrachtwagen in die de volgende dag de spullen bij mijn collega’s op de bouw aflevert.”

Van dorpsschool tot productiehal

Jaap komt in zijn werk in aanraking met hele diverse projecten. “In scholenbouw is het bijvoorbeeld iedere keer kijken hoe onze installatie goed in het pand past. Ik werk aan nieuwbouw maar ook monumentale panden. Je hebt te maken met andere installaties, zoals zonnepanelen en kabelgoten, maar ook bouwkundige wensen en eisen, zoals het ontwerp van de architect. Het is een leuke puzzel om het allemaal kloppend te maken.”

“Wat ik ook mooi vind, is dat klanten uit de retail en industrie met hele specifieke klimatiseringsvraagstukken bij ons komen. We hebben klanten waar hun product absoluut niet mag condenseren, het ontwerpen van de klimaatinstallatie is een leuke uitdaging. Ik ben trots om aan zulke projecten te werken en vervolgens in de praktijk te zien dat hun probleem is opgelost.”

Samen voor een leuke werkdag

“We hebben in ons team ieders onze eigen projecten, maar in de praktijk weet iedereen van alles wel iets af. Werk wordt echt gedeeld, niemand die zijn werk toe-eigent, we helpen elkaar.” Jaap is er trots op om in een bedrijf te werken waar groepsgevoel en werkplezier belangrijk zijn. “Dat merk je ook echt als je hier voor het eerst komt. Iedereen is toegankelijk, vanaf dag één word je betrokken en er is geen sprake van ge-meneer of ge-mevrouw. Dat vind ik fijn.”

Groningse nuchterheid

Dat Klimaatgroep Holland voorop loopt in bijvoorbeeld duurzaamheid vindt Jaap mooi, maar: “het is vooral leuk dat ik daar ook aan kan bijdragen. Er is nog genoeg te doen, daar denk ik in mee en kan ik een verschil maken, dat is nog veel mooier.”

“Tegelijkertijd blijven we een Gronings bedrijf, met bijbehorende nuchterheid. We zeggen tegen elkaar waar het op staat en staan met z’n allen klaar om de klus te klaren.”

Kom binnenlopen

Klimaatgroep Holland groeit en daarom op zoek naar nieuwe collega’s van Jaap. Lijkt het je wat? Bel, mail of kom langs!

Iedere vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur hebben we een inloopmiddag. Zo kan je kennismaken en direct zien wat het werken bij Klimaatgroep Holland inhoudt. De deur staat open: Odenseweg 8 in Groningen.

Meer informatie: Alexander Zuidhof (a.zuidhof@klimaatgroepholland.nl of 050 547 04 00).

Misschien ook interessant:

DAAR IS IE DAN: DE KERSTPUZZEL VAN 2023!
Overig

DAAR IS IE DAN: DE KERSTPUZZEL VAN 2023!

Onze eigen "Dr. Denker" heeft weer een kerstpuzzel voor jullie gemaakt. Dit jaar staat de puzzel in het teken van betoverende vertellingen en icoonische sprookjesfiguren.

Duurzaam ondernemen door Eromesmarko
Overig

Duurzaam ondernemen door Eromesmarko

Eromesmarko, de ontwerper, fabrikant en leverancier van meubilair voor het onderwijs, is een bedrijf dat duurzaamheid in alle hoeken en gaten van het bedrijf heeft zitten. Wat kunnen we leren van dit groene bedrijf?

 Vijf units naar De Rietschoof
Overig

Vijf units naar De Rietschoof

Offerte aanvragen