Klimaatarchitect: onze werkwijze

Wij zijn specialist op het gebied van binnenklimaat en bieden een passende klimaatoplossing voor elk project en elk klimaatprobleem. Wij zijn uw klimaatarchitect: we ontwerpen in fasen en op maat uw ideale klimaatconcept, samen met u. 

Advies op basis van klimaatonderzoek

Onze adviseur komt graag bij u langs om uw situatie op te nemen. Op locatie bekijken we wat uw mogelijkheden zijn en welke oplossing het meest passend is voor u. Op basis van de bevindingen, waarin alle omgevingsfactoren (zoals verlichting, apparatuur, constructiematerialen, personele bezetting, seizoen, etc.) worden meegenomen, wordt een passende klimaatinstallatie ontworpen. Bij nieuwbouw kan onze adviseur het toekomstige binnenklimaat berekenen door middel van simulatie. Op deze manier wordt voor u de ideale situatie gecreëerd.

Scan energiebesparing

Al tijdens de ontwerpfase wordt het toekomstige energieverbruik van de klimaatinstallatie berekend en wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke energiebesparing; een milieubewuste keuze.

Onderdeel van het bouwteam

Wij maken onderdeel uit van het bouwteam, hierdoor kunnen we u optimaal adviseren. Veel bouwkundige keuzes hebben invloed op het uiteindelijke binnenklimaat. Andersom geldt dat een eis voor het binnenklimaat gevolgen kan hebben voor de bouwconstructie.

Ondersteuning bij ingebruikname

We vinden het belangrijk dat wanneer u uw klimaatconcept in gebruik neemt dat deze optimaal werkt. Voor de ingebruikstelling hebben we daarom een werkproces geborgd met een handige checklist. We helpen u op weg met een uitleg voor u en uw medewerkers en u ontvangt handige tools zoals een handleiding en contactgegevens.

Monitoring en bijsturing met de meldkamer

Uw concept wordt aangesloten op onze speciaal ontwikkelde meldkamer. Door een beveiligde verbinding is het voor u en bevoegde medewerkers mogelijk om centraal (via een computer, tablet of smartphone) het gehele klimaatconcept te monitoren én te beheren. Zo kan u een vakantieplanning instellen zodat het concept in die periode in slaapstand gaat.

Vanuit ons team service & onderhoud kunnen wij via de meldkamer ook monitoren, beheren, sturen en eventueel op afstand storingen verhelpen.

Gedegen onderhoud voor prestatie op de lange termijn

Wij kijken niet alleen naar het resultaat bij oplevering maar borgen ook het resultaat op lange termijn. Na oplevering doen wij u een onderhoudsvoorstel met de frequentie en de inhoud van het onderhoud. In de meeste gevallen voeren wij jaarlijks onderhoud uit waarbij wij de werking van het concept controleren (en eventueel bijsturen) en filters en andere nodige onderdelen vervangen.

Voor het Scholen°Concept kan u ook kiezen voor 10 jaar garantie. Hiermee borgen we de prestatie van uw concept én voorspelbare jaarlijkse kosten. Met 10 jaar garantie heeft u al het onderhoud, storingen, materiaal en service-uren voor een vast bedrag per jaar.

 

Kies hier het concept voor uw branche

Offerte aanvragen