Een gezonde en aangename school met energiezuinig binnenklimaat

Het Scholen°Concept is innovatieve klimaatbeheersing dat samen met het onderwijs is ontwikkeld. In ieder lokaal zorgt het Scholen°Concept voor goede ventilatie en een juiste temperatuur met een eigen alles-in-één-unit. Deze unit ventileert, verwarmt, koelt en regelt verlichting en zonwering. Het systeem werkt geheel automatisch, is zeer energiezuinig en de stilste op de markt.


DUMAVA aanvragen? Om deze subsidie aan te kunnen vragen moet de WTW-wisselaar voor koude- en warmterugwinning voldoen aan een Eurovent label A+. Onze WTW is Eurovent gecertificeerd en voldoet dus aan de eisen die de DUMAVA stelt.  

Offerte aanvragen Gratis informatiepakket


 

Scholen°Concept: alles-in-één decentrale klimaatbeheersing

Volautomatisch verwarmen, ventileren en koelen met één systeem

Uw school wordt volautomatisch op overdruk geklimatiseerd, waardoor het binnenklimaat altijd optimaal is. Met sensoren worden de temperatuur, luchtkwaliteit en verlichting gemeten. Er wordt efficiënt verwarmd bij een aanvoertemperatuur die lager is dan 35°C. Ten op zichte van andere verwarmingssystemen bespaard u hierdoor aanzienlijk energie. De ventilatie is geheel traploos en werkt op basis van continue CO2-meting. Is er te weinig frisse lucht in het lokaal, dan zorgt het systeem automatisch voor verversing van de lucht. Zo is de luchtkwaliteit geborgd. Daarnaast beschikt het Scholen°Concept over een unieke anti-stratificatie regeling, dat er voor zorgt de temperatuur in het gehele lokaal gelijkmatig verdeeld is. Tocht, koude luchtstromen en warme luchtstromen worden dus voorkomen. Verlichting en zonwering worden optioneel ook gekoppeld aan het systeem en worden ingeschakeld op basis van energievraag en aanwezigheid. Dit is zowel praktisch als energiezuinig.

Per lokaal is alles tijdelijk handmatig aan te passen met het wandpaneel of de web-based omgeving, zodat volledig aan de wens wordt voldaan.

Eén integraal systeem voor grip op uw binnenklimaat

Het Scholen°Concept is een compleet systeem om alle facetten van het binnenklimaat te beheren. Ons systeem is voorzien van de door ons ontwikkelde Logi°Connect. De Logi°Connect verbindt onder meer verlichting, zonwering, afzuigventilatie, warmtepompen en cv-ketels. Zo kan de zonwering per gevel worden ingesteld en kan de verlichting worden gedimd. Alle lokalen en ook nevenruimtes zoals een aula en directiekamer worden aangesloten op de Logi°Connect. Op deze manier kan het systeem eenvoudig bediend worden door de conciërge of facilitair medewerker. Bediening gaat via een web-based omgeving op pc, laptop of tablet. U kan in de omgeving onder andere ingestelde waardes aanpassen, uw energieverbruik uitlezen, de vakantiekalender aanpassen of de onderhoudstatus bekijken.

Luchtkwaliteit geborgd met CO2-meter

De hoeveelheid frisse lucht hangt af van de hoeveelheid CO2 in de lucht. Maar wat ‘goede’ ventilatie is, verschilt per lokaal. Immers, in een lokaal met dertig leerlingen aan de zonzijde is de behoefte aan ventilatie en verwarming anders dan in een lokaal met vijftien leerlingen aan de schaduwzijde. In het gymlokaal is de ventilatie- en verwarmingsbehoefte weer anders dan in de leslokalen. Daarom werkt het Scholen°Concept met continue CO2-meting per afzonderlijke ruimte in het schoolgebouw. Elk lokaal krijgt een unit die volautomatisch het klimaat regelt volgens de ingevoerde instellingen. Zo is de luchtkwaliteit in ieder vertrekt geborgd.

In verband met het Coronavirus hebben wij de grenswaardes van het ScholenConcept aangepast, waardoor er extra en ook nu voldoende geventileerd wordt.

24/7 monitoring en bijsturing

Het concept wordt standaard gekoppeld aan onze meldkamer, waardoor 24/7 monitoring mogelijk is. Dit resulteert in een absolute waarborging van de prestatie, het comfort en de energiezuinigheid van het concept. Signaleren wij afwijkingen, dan grijpen wij zo mogelijk van afstand in, zonder verstoring van de lessen.

Eenvoudig in gebruik voor leerkracht en beheerder

Het systeem werkt geheel automatisch, maar soms zijn er speciale (tijdelijke) wensen in een klaslokaal. Bijvoorbeeld wanneer er een film wordt gekeken, dan kan de verlichting handmatig gedimd worden. Via een bedienpaneel aan de wand bestuurt de leerkracht op een intuïtieve manier het systeem in het lokaal. De leerkracht kan per lokaal waardes aflezen en tijdelijke aanpassingen doen. Praktische informatie en duidelijke iconen zorgen voor eenvoudig gebruik. Via de gebruikerstoegang tot de meldkamer bedient de beheerder van de school het systeem eenvoudig via een tablet of pc.

Energiezuinig, toekomstbestendig en duurzaam met optie gasloos

Ons systeem is betrouwbaar en energiezuinig dankzij het klimatiseren op basis van sensoren. Zo verbruikt u nooit meer dan nodig en bespaart u op de energiekosten. Het Scholen°Concept is voorzien van dynamische warmteterugwinning (D-WTW), dit is een unieke en innovatieve techniek die het laagst mogelijke energieverbruik realiseert. Het is efficiënter en energiezuiniger dan een traditioneel warmteterugwinsysteem. ’s Nachts wordt er gekoeld met nachtkoeling, waardoor er iedere dag weer fris aan de dag begonnen kan worden!

Het Scholen°Concept past goed in een nul-op-de-meter concept, het is gasloos en met een warmtepomp in te zetten. U heeft dus niet alleen een klimaatsysteem dat nu een energiezuinig binnenklimaat biedt, maar u investeert ook in een duurzame toekomst.

Voor bestaande en nieuwe scholen

Zowel in verbouw als nieuwbouw is het Scholen°Concept goed toe te passen. Het concept is aan te sluiten op huidige CV of op een warmtepomp. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de plaatsing van het systeem, ventilatiebuizen en roosters. Zo is het systeem compact en de kleur en vorm van de roosters is naar wens aan te passen. Het systeem wordt niet op het dak geplaatst, dit is esthetisch mooi én handig omdat er ruimte overblijft voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Wij komen graag uw gebouw opnemen waarbij we de mogelijkheden berekenen. Uiteraard kan dit ook vanaf een tekening bij nieuwbouw. We denken graag met u mee hoe het concept het beste in uw ontwerp past.

Maandlasten laag door efficiënt onderhoud

U bespaart niet alleen op uw energiekosten, de exploitatiekosten zijn ook laag door het efficiënte onderhoud op het systeem. Met een onderhoudscontract nemen wij eens per jaar contact op om het jaarlijkse onderhoud uit te voeren. Het onderhoud bestaat onder andere uit controle van systeem en vervanging van filters. Door het ontwerp van het systeem kunnen wij het onderhoud in korte tijd uitvoeren waardoor u minimale hinder ondervindt.

Waarom kiest u voor het Scholen°Concept?

Voldoet aan Frisse Scholen klasse B

Realiseer een gezonde leer- en werkomgeving voor leerlingen en docenten met extra energiebesparing ten opzichte van andere systemen.

Hoge luchtkwaliteit door energiezuinig fijnstoffilter

Onze speciaal ontwikkelde filters behoren tot de hoogste classificatie van de internationale filternorm ISO 16890, zijn Eurovent gecertificeerd en vallen binnen de ISO ePM1 klasse.

Uit het zicht en aangepast aan uw ontwerp

Het systeem, de roosters en leidingen worden esthetisch in uw pand verwerkt. De techniek en toebehoren zijn uit het zicht en roosters worden geheel afgestemd op uw wens.

Het stilste systeem op de markt

Dit Scholen°Concept kenmerkt zich door een zeer lage geluidsproductie. Het systeem is nauwelijks hoorbaar met een geluidsniveau van slechts 32,5 decibel.

Gemiddeld ruim 40% besparing op energiekosten

Het Scholen°Concept is betaalbaar in investering, verbruik en onderhoud. Scholen besparen op energieverbruik en onderhoudskosten dankzij uitgekiende techniek en duurzame kwaliteit.

10 jaar product- en prestatiegarantie

Met onze 10 jaar product- en prestatiegarantie weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Want in de eerste plaats borgt deze garantie de afgesproken prestaties. En in de tweede plaats zijn alle kosten voor onderhoud en onverhoopte reparaties vooraf bekend.

Veel scholen gingen jullie al voor

Scholen op Urk lopen voorop

Dr. Maarten Lutherschool en DS. E. Du Marchie van Voorthuysenschool

Urk

Scholen°Concept

“Samen moeten we het doen” - interview met schoolbestuurder Tiemen Oosterhoff

GBS de Wiekslag

Schildwolde

Scholen°Concept

Pius X gezond op verschillende gebieden: op onze school doen we het samen

Basisschool Pius X

Oss

Scholen°Concept

Meer informatie en downloads
Ga voor een comfortabele en gezonde leeromgeving
met het Scholen°Concept
Offerte aanvragen