Design, stoffiltering en low noice voor optimale winkelbeleving

Design, stoffiltering en low noice voor optimale winkelbeleving

Wilco Bijsterbosch, bedrijfsdirecteur van Pon Dealer in Barneveld, ging op zoek naar een passende oplossing voor het klimatiseren van de nieuw te bouwen showroom. Belangrijke uitganspunten hierbij waren een prettig klimaat voor de klant, lage energiekosten, en geen wirwar van installaties. Wilco Bijsterbosch werd door zijn zwager geattendeerd op de klimaatinstallaties van Klimaatgroep Holland. Zijn zwager had namelijk al goede ervaringen.

Centraal gelegen in Nederland langs de A1 in Barneveld, vindt u Pon Dealer Barneveld en het Pon Occasion Center. Het bedrijf vertegenwoordigt de merken Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens. Als onderdeel van de Pon Dealer Groep, met tevens vestigingen in Amersfoort, Nijkerk, Bunschoten en Soest, leveren zij zowel nieuwe- als gebruikte auto’s van bovengenoemde merken. Minstens zo belangrijk is dat alles in het werk wordt gesteld om de klanten ook met veel plezier te laten blijven rijden; goed onderhoud en gedegen vakmanschap zijn natuurlijk vanzelfsprekend. Maar ook 24-uurs service, express service en mobiliteitsgarantie zijn diensten die zij bieden. In het geval van schade staan haar gecertificeerde schadeherstelbedrijven klaar.

Binnen een half uur volledig voorzien van frisse, gezonde, geklimatiseerde lucht

De nieuwe showroom, van circa 600 m2, voor het Pon Occasion Center in Barneveld is inmidels opgeleverd. Ten behoeve van de klimatisering van deze showroom is gekozen voor het RetailConcept. Voor deze showroom is gekozen voor een installatie met een ventilatiecapaciteit van 7.000m3 per uur. De showroom heeft een inhoud van ca. 3300m3. Dit houdt in dat de showroom binnen een half uur volledig voorzien kan zijn van frisse, gezonde, geklimatiseerde lucht. Er kan dus zeer snel geanticipeerd worden, wanneer de temperatuur veranderd wordt. Voor een ruimte zoals deze wordt ook vaak gedacht aan vloerverwarming, maar dit verbruikt veel meer energie en reageert veel trager op temperatuursveranderingen.

"Het systeem kenmerkt zich door het bedieningsgemak en het minimale onderhoud."

“Mede door het duidelijke advies en de op maat gemaakte installatie voor de klimatisering van de showroom van Pon Dealer, hebben wij gekozen voor Klimaatgroep Holland. Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw hebben we zeer goede begeleiding gehad. Inmiddels is het systeem een aantal jaren in gebruik en hebben we totaal geen opmerkingen, alleen dat het prima bevalt. Het systeem kenmerkt zich door het bedieningsgemak en het minimale onderhoud dat de installatie nodig heeft,” aldus Wilco Bijsterbosch.

Design, stoffiltering en low noice voor optimale winkelbeleving

Tijdens het voorontwerp is rekening gehouden met het design en de hightech uitstraling van de merken Audi en Volkswagen. De klimaatinstallatie moet passen binnen dit geheel. Er is een speciale design luchtverdeelbuis ontworpen, afgewerkt met ronde nozzels voor een optimale luchtverdeling. Daarnaast filtert het systeem de lucht voordat deze in de ruimte wordt verspreid. Hiermee worden stofdeeltjes voorkomen, waardoor bijvoorbeeld de auto’s langer blijven glanzen. Ook is er gedacht aan het geluidsniveau. Niets is hinderlijker dan storend geluid wanneer je in een showroom rondloopt. De installatie in deze showroom is uitgevoerd in een low noise versie. Speciale geluidscoulissen absorberen de hinderlijke geluiden, zowel van buiten af als van binnenuit.

Onderhoud zonder verstoring van de showroom

Door het gebruik van duurzame materialen wordt het onderhoud van het RetailConcept tot een minimum beperkt. Een jaarlijks onderhoud is meestal voldoende. Dit onderhoud wordt door een eigen monteur van Klimaatgroep Holland verzorgd. Doordat de installatie zich op het dak van de showroom bevindt, zijn er geen steigers of hoogwerkers benodigd en kan het onderhoud plaatsvinden zonder dat dat de werkzaamheden in de showroom worden verstoord.

Meer informatie over het Retail˚Concept

Misschien ook interessant:

Beleving is álles bij Pronto Wonen in Alkmaar

Pronto Wonen

Alkmaar

Retail°Concept

“Betere klimaatbeheersing en besparen op je energie rekening”

Home Center Wolvega

Wolvega

Retail°Concept

Verduurzamen van Welkoop & Boerenbond winkels: dit is specialistisch werk

Welkoop en Boerenbond

Meerdere locaties

Retail°Concept

Offerte aanvragen