“Betere klimaatbeheersing en besparen op je energie rekening”

“Betere klimaatbeheersing en besparen op je energie rekening”

Home Center Wolvega te Wolvega is de grootste woonboulevard van het Noorden. Dankzij het gedreven ondernemerschap van de familie Kapenga, heeft Home Center een uitstekende naam en positie opgebouwd in de meubelbranche. Een bedrijf van formaat, met meer dan een regionale functie. Dit succes heeft in de afgelopen jaren geleid tot verschillende verbouwingen, modernisaties en uitbreidingen. 

We vroegen Piet Kapenga, eigenaar van onder andere Home Center in Wolvega, waarom hij koos voor onze klimaatoplossing voor de retail. Zijn antwoord: “50% verdienen op je energierekening, wie wil dit nu niet? En je krijgt een betere klimaatbeheersing op de koop toe. Zo zou je kunnen zeggen, wat wil je nog meer?”

Verkopers hadden last van hoofdpijn

Piet Kapenga is hoofd van het familiebedrijf Kapenga, die een reeks aan woonwinkels en -boulevards onder zijn hoede heeft. Wij vroegen hem waarom hij koos en kiest voor de klimaatsystemen van Klimaatgroep Holland. Piet geeft aan 50% te verdienen op zijn energierekening met daarbij een betere klimaatbeheersing. “Wij weten dit uit een zeer ruime ervaring die wij inmiddels hebben met Klimaatgroep Holland. Ongeveer 15 jaar terug hadden wij voor het eerst contact met elkaar. In onze grote woonboulevard hadden verkopers last van hoofdpijn ‘s middags na 15.00 uur. Te weinig zuurstof, het was gewoon een duffe atmosfeer. Daarom deden wij een proef met Klimaatgroep Holland op de slaapkamerafdeling van ongeveer 3.000 m2.”

“Het was over!”

“Na een half jaar de proef te hebben gedraaid, hebben we opdracht gegeven om onze gehele woonboulevard van het RetailConcept te voorzien. Het systeem had zich bewezen, het hoofdpijn-probleem was over! Tijdens de montage kon de verkoop gewoon doorgaan en de monteurs hebben alles keurig geïnstalleerd. En het is redelijk onderhoud vrij.” vertelt Piet Kapenga.

Met het klimaatsysteem van het gas af

Kapenga benoemt met trots de duurzaamheidsslag die er is gemaakt: “Het RetailConcept verwarmt, koelt en ventileert inmiddels ons Home Center, aanverwante gebouwen (HOME 5 en Om den Noort) en de meeste van onze kantoren, in totaal ruim 70.000 m2. Daarnaast is sinds vorig jaar onze woonboulevard in Leeuwarden van 20.000 m2 ook compleet van dit systeem voorzien. Mede door de zonnepanelen op het dak is deze woonboulevard van het gas af. Wat geeft dit een prettig gevoel: iedereen blij.”

Milieuvriendelijk de toekomst in en tegelijk geld besparen

Volgens Piet Kapenga is er maar één keuze: "Wil je op een milieuvriendelijke manier de toekomst in en tegelijk daardoor geld verdienen? Ga met Klimaatgroep Holland in zee. Nu denkt u natuurlijk dat wij met dit stukje geld verdienen, dat mag u gerust denken, zou ik ook doen. Echter, was het maar waar! Misschien een goede fles wijn? Of een doos gebak? Je weet maar nooit. Eerlijk zijn en vrienden van elkaar worden is veel belangrijker, toch?!"

Tot slot nodigt de heer Kapenga een ieder uit die meer zou willen weten of het systeem in de praktijk wil zien: “Iedereen is altijd welkom bij ons voor vragen of overleg.”

Meer informatie over het Retail˚Concept

Misschien ook interessant:

Beleving is álles bij Pronto Wonen in Alkmaar

Pronto Wonen

Alkmaar

Retail°Concept

Verduurzamen van Welkoop & Boerenbond winkels: dit is specialistisch werk

Welkoop en Boerenbond

Meerdere locaties

Retail°Concept

Design, stoffiltering en low noice voor optimale winkelbeleving

Pon Dealer

Barneveld

Retail°Concept

Offerte aanvragen