Verduurzamen van Welkoop & Boerenbond winkels: dit is specialistisch werk

Verduurzamen van Welkoop & Boerenbond winkels: dit is specialistisch werk

Wie Gerrit Vlieger ziet lopen, kan meteen zien dat de bouwkundig projectmanager van Agrifirm een druk bezet man is. De renovatie van het voormalige hoofdkantoor van Agrifirm in Meppel is dan ook niet het enige bouwproject waar Vlieger de afgelopen jaren bij betrokken is geweest. Vlieger was vanuit zijn functie de afgelopen jaren namelijk ook mede verantwoordelijk voor de ver- en nieuwbouw van vele Welkoop en Boerenbond winkels. Gerrit Vlieger vertelt: "De inrichting van het binnenklimaat speelde hierbij een belangrijke rol."

De Agrifirm Group beheert een breed arsenaal aan gebouwen. Naast verschillende kantoorgebouwen en fabrieken beheert de coöperatie voor boeren en tuinders namelijk ook de bekende Welkoop en Boerenbond winkels. Klimaatgroep Holland heeft inmiddels veel van deze winkels van een perfect binnenklimaat mogen voorzien. Gerrit Vlieger was namens de Agrifirm Group bij deze projecten betrokken en is nog altijd zeer tevreden.

Verduurzamen door klimaatsysteem

Geriit Vlieger vertelt: "Agrifirm besloot enkele jaren geleden een duidelijke groene koers te gaan varen. Veel van de Welkoop en Boerenbond winkels bleken echter nog voorzien van een sterk verouderd klimaatsysteem. Vanwege het hoge energieverbruik paste dit niet langer in ons groene plaatje. Er werd mij dan ook gevraagd te kijken naar een energiezuinigere klimaatoplossing."

"Het klimatiseren van een dergelijk winkelpand is specialistisch werk."

Omstandigheden in de winkel moeten perfect zijn

Vlieger besloot om, net als bij de renovatie van het voormalige hoofdkantoor, de hulp van Klimaatgroep Holland in te roepen. “Kijk, het klimatiseren van een dergelijk winkelpand is specialistisch werk. Een Welkoop of Boerenbond winkel is nou eenmaal iets heel anders dan bijvoorbeeld een bouwmarkt. Je werkt veel met houdbare producten en daarom moeten de omstandigheden in de winkel perfect zijn,” aldus Vlieger. “En ik wist dat Klimaatgroep Holland voor de retail een speciaal klimaatsysteem ontwikkeld had en was hier dus wel benieuwd naar.”

Product op maat

De eerste kennismaking met het RetailConcept maakte Vlieger meteen enthousiast, al had de gedreven projectmanager nog wel enkele aanvullende wensen. Harry Vaatstra, directeur van Klimaatgroep Holland, vertelt: “Gerrit Vlieger weet altijd precies wat hij wil. Dat is erg prettig werken. We besloten het RetailConcept daarom in gezamenlijk overleg aan te passen aan de wensen van Agrifirm. Het werd dus een product op maat.”

Pure winst voor ondernemer en de natuur

Inmiddels zijn veel Welkoop en Boerenbond winkels van het RetailConcept voorzien en zijn beide partijen nog altijd erg enthousiast. “Onze winkels worden dag en nacht voorzien van veel gezonde en frisse lucht. Het is er echt aangenaam. Niet alleen voor de mens, maar ook voor onze producten. En we verbruiken ook nog eens veel minder gas dan voorheen. Dat is natuurlijk pure winst. Zowel voor onze ondernemers, als voor onze natuur,” aldus Gerrit Vlieger.

"Onze winkels worden dag en nacht voorzien van veel gezonde en frisse lucht. Het is er echt aangenaam."

Meer informatie over het Retail˚Concept

Misschien ook interessant:

Beleving is álles bij Pronto Wonen in Alkmaar

Pronto Wonen

Alkmaar

Retail°Concept

“Betere klimaatbeheersing en besparen op je energie rekening”

Home Center Wolvega

Wolvega

Retail°Concept

Design, stoffiltering en low noice voor optimale winkelbeleving

Pon Dealer

Barneveld

Retail°Concept

Offerte aanvragen