Achter de schermen bij bioscoop Industry

Achter de schermen bij bioscoop Industry

De filmposters van James Bond: No Time to Die lachen ons uitnodigend toe wanneer we de binnenstad van het pittoreske Cuijk binnenwandelen.

We ontmoeten Maud Luijpen en Indira Peters, bedrijfsleidsters van Service Bioscoop Industry in Cuijk, aan de gezellige bar van de bioscoop. Vandaag krijgen we een kijkje achter de schermen en vertellen de bedrijfsleidsters over klimaatbeheersing in de bioscoop.

Service

“Wij verzorgen een gezellige middag of avond uit,” begint Indira. “Voor ons staat service voorop. Zo serveren we eten en drinken niet in plastic maar in porselein en glaswerk. Popcorn gaat natuurlijk wel in de herkenbare kartonnen bekers. We brengen het vervolgens bij onze bezoekers aan de stoel.”

“Ons assortiment gaat ook verder dan alleen popcorn,” vult Maud aan. “We hebben bijvoorbeeld borrelplankjes en we zijn bezig met het samenstellen van een koffietableau.”

Stijl en sfeer

De bioscoop telt drie gezellige zalen. Maud vertelt over de inrichting: “Bij de ingang en aan de bar is een industriële stijl, met nog een oorspronkelijke oude muur. Hier zie je bijvoorbeeld ook de buizen van het klimaatbeheersing. In de zalen is een intieme sfeer gecreëerd, met sfeervolle lampjes en wegvallende buizen.”

Stijl en sfeer is belangrijk voor de bioscoop. Indira legt uit waarom klimaatbeheersing hier onderdeel van is: “In de zaal kan je natuurlijk geen raampje open zetten. Goede klimaatbeheersing is daarom erg belangrijk. We krijgen het meteen te horen van klanten als het te warm, te koud of bedompt is. Je moet bedenken dat mensen soms wel drie uur stil zitten. Daarbij moet de installatie heel stil zijn werk doen, je wilt niet dat geruis de filmbeleving verstoord.”

Eindelijk weer

Het is twee jaar geleden dat de bioscoop haar deuren opende, een half jaar na de opening, kwam Corona. Al met al is de bioscoop tien maanden gesloten geweest. “We zaten er echt naar uit te kijken. Het was heel mooi om weer volle zalen te zien, zoals met de nieuwste film van James Bond.”

Misschien ook interessant:

Prettig binnenklimaat, ook wanneer de bezetting sterk wisselt

Dorpshuis Trefpunt

Thesinge

Zalen°Concept

Samenwerking installateur en Klimaatgroep Holland bij Progress Sport & Health

Progress Sport & Health

Dordrecht

Zalen°Concept

Energiezuinige frisse lucht zonder tocht mét warmtepomptechniek

Sportcentrum Shape

Franeker

Zalen°Concept

Offerte aanvragen