Samenwerking installateur en Klimaatgroep Holland bij Progress Sport & Health

Samenwerking installateur en Klimaatgroep Holland bij Progress Sport & Health

Van krachttraining tot cardio, van boksen tot dance en van Freestyle tot Les Mills. Het is allemaal mogelijk bij Progress Sport & Health in Dordrecht. Deze veelzijdige sportschool opende in september 2011 haar deuren en kenmerkt zich als één van de meest vooruitstrevende sportscholen van Nederland. Van Dijk Installaties uit Dordrecht kreeg de opdracht het nieuwe pand van een goed en comfortabel sportklimaat te voorzien en besloot hiervoor de hulp van Klimaatgroep Holland in te roepen.

“Voor dit project was ik op zoek naar een veelzijdig klimaatsysteem,” aldus Mark van Dijk, die namens Van Dijk Installaties bij dit project betrokken was. “Het systeem moest namelijk zorgen voor ruim voldoende ventilatie én voldoende koeling. Want, waar gesport wordt komt veel warmte vrij. Hierdoor stijgt niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte. Deze combinatie zorgt er niet alleen voor dat het lichaam niet voldoende af kan koelen, maar daarnaast ontstaat er door een te hoog CO2-gehalte ook nog eens een ongezonde, muffe, lucht. Dit is natuurlijk allemaal niet wenselijk. Vandaar dat ik op zoek was naar een klimaatsysteem dat dit soort narigheden kan voorkomen, en daarnaast volledig automatisch zijn werk doet.”

Compact systeem dat makkelijk aan te sluiten en in te bouwen is

Op een beurs in München kwam Van Dijk in contact met Klimaatgroep Holland. “Toen zij mij vertelden over hun systeem werd ik meteen enthousiast. Dit was precies waar ik naar op zoek was: één energiezuinig systeem dat kan ventileren, verwarmen én koelen. Daarnaast is het systeem makkelijk aan te sluiten op een warmtepomp en is alles technisch zeer overzichtelijk.” Ook het compacte formaat van de afzonderlijke units kwam goed van pas. Van Dijk: “We hadden maar weinig inbouwruimte beschikbaar. Gelukkig bleek er voor het systeem maar weinig inbouwruimte nodig te zijn. Ook dit paste dus precies in mijn straatje.”

Samenwerking verliep erg soepel

Er werd dan ook een afspraak gemaakt en enige tijd later zaten de verschillende partijen met elkaar om tafel. Er werd besloten de opdracht gezamenlijk uit te voeren: Klimaatgroep Holland zorgde hierbij voor een passend klimaatadvies en –ontwerp en Van Dijk Installaties verzorgde de installatie van de acht units. De installateur werd daarbij, waar nodig, ondersteund door de adviseurs en monteurs van Klimaatgroep Holland. Over de samenwerking met Klimaatgroep Holland is Van Dijk erg te spreken. “De samenwerking verliep vanaf het begin erg soepel. De communicatie is prima en Klimaatgroep Holland staat altijd voor je klaar. Het is een prettige partij om mee samen te werken,” aldus Van Dijk.

Alleen maar positieve reacties van de sporters

Van Dijk is nog altijd zeer enthousiast over het project: “Het systeem functioneert prima, en ik hoor alleen maar positieve reacties van zowel de eigenaren als de gebruikers van de sportschool. Het systeem past zich moeiteloos aan elke situatie aan, en biedt zo elke sporter altijd en overal het juiste binnenklimaat.”

Neem contact op voor meer informatie

Misschien ook interessant:

Achter de schermen bij bioscoop Industry

Industry Bioscoop

Cuijk

Zalen°Concept

Prettig binnenklimaat, ook wanneer de bezetting sterk wisselt

Dorpshuis Trefpunt

Thesinge

Zalen°Concept

Energiezuinige frisse lucht zonder tocht mét warmtepomptechniek

Sportcentrum Shape

Franeker

Zalen°Concept

Offerte aanvragen